Πρόεδρος στο “Μανιατάκειον Ίδρυμα”, Οικονομολόγος, Επιχειρηματίας, τ. Δ/νων Σύμβουλος ICAP & Δ.Ε.Η. Α.Ε.
Είναι απόφοιτος Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών(ΑΣΟΕΕ). Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Kingston της Αγγλίας.
Ιδρυτής και Δ/νων Σύμβουλος μέχρι το 2005, της μεγαλύτερης Εταιρείας Συμβούλων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα ICAP Group, η οποία παρέχει υπηρεσίες επιχειρηματικού πιστωτικού κινδύνου, συμβουλευτικές υπηρεσίες διαχείρισης, έρευνα αγοράς και υπηρεσίες εξεύρεσης και επιλογής στελεχών. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στη Δ.Ε.Η. Α.Ε. τα έτη 2005 και 2006, οπότε και υπέβαλε την παραίτησή του. Κατά τη διάρκεια της θητείας του πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από μεταρρυθμίσεις και έργα, που αφορούσαν στην ανασυγκρότηση, το μετασχηματισμό και τη διεθνοποίηση της Δ.Ε.Η. Μεταξύ αυτών ήταν η συμφωνία για τη δημιουργία αγωγού, ο οποίος θα διέρχεται από την Κόρινθο, το Άργος και την Τρίπολη, για τη μεταφορά φυσικού αερίου, για την τροφοδοσία μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας 800 MW στη Μεγαλόπολη.
Το 1995 ίδρυσε με τη σύζυγό του Ελένη Ταγωνίδη Μανιατάκη το Μανιατάκειον Ίδρυμα, το οποίο είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, κοινωφελούς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σκοπός του Ιδρύματος είναι ο εντοπισμός και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κορώνης και η διεθνοποίησή τους, μέσα από τρεις άξονες δράσεων: πολιτιστικές, κοινωνικές και αναπτυξιακές. Το Μανιατάκειον Ίδρυμα, σε συνέχεια της από 16 Νοεμβρίου 2010 απόφασης της UNESCO για την εγγραφή της Μεσογειακής Διατροφής στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας και της ανακήρυξης της Κορώνης (Ελλάδα), του Chefchaouen (Μαρόκο), του Cilento (Ιταλία) και της Soria (Ισπανία), στηρίζει, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις που εστιάζονται στην πολιτιστική και αναπτυξιακή διάσταση της Μεσογειακής Διατροφής.
Έχει γράψει πολλά οικονομικά άρθρα στον ημερήσιο, εβδομαδιαίο και περιοδικό τύπο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πιο πρόσφατο άρθρο αναφέρεται στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου Τομέα μέσω διαδικασιών, με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας σε συνδυασμό με την εισαγωγή άρτιων συστημάτων αξιοποίησης-αξιολόγησης ανθρώπινου δυναμικού.
Έχει βραβευθεί από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την προσφορά του στην οικονομική πανεπιστημιακή κοινότητα και στην έρευνα αγοράς. Βραβεύτηκε, επίσης, με την ύψιστη τιμητική διάκριση του ακαδημαϊκού συμβουλίου του New York College που δίδεται σε κορυφαίες προσωπικότητες που διακρίνονται στον τομέα τους διεθνώς.
Είναι εξωτερικό μέλος στο Συμβούλιο Διοίκησης του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καλαμάτας, βάσει του Προεδρικού Διατάγματος Υπ’ Αρ. 160 Περί οργάνωσης και Λειτουργίας των Α.Ε.Ι.
Ως Γενικός Γραμματέας στο Ελληνο-Αφρικάνικο Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης (το οποίο εκπροσωπεί τις ελληνικές εταιρίες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις χώρες της Αφρικής) προωθεί τις ελληνικές εξαγωγές και την ανάπτυξη επενδυτικών ευκαιριών.
Επίσης είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του “Ταμείου Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών Της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας”, σκοπός του οποίου είναι η χορήγηση υποτροφιών σε οικονομικά ασθενείς φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και σε διοικητικά συμβούλια εταιρειών, οργανισμών και συνδέσμων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τ’ όνομά του κατατάσσεται στο International Who Is Who Of Professionals.
Η βιογραφία του κ. Μανιατάκη φιλοξενείται στις σελίδες του Who is Who από το 2012 έως και σήμερα.