- Ο γενικός διευθυντής της Μονάδας Ανάπτυξης Ελληνικού Τεχνολογικού Συνεργατικού Σχηματισμού στο Ερευνητικό Κέντρο «ΑΘΗΝΑ» (Corallia) γεννήθηκε στην Καβάλα το 1938.
- Ελαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πολυτεχνείο του Μονάχου της Δυτ. Γερμανίας το 1962 και το Ph.D (Dr. Ing.) από το Max Planck Institut fur Plasmaphysik Garching και το Πολυτεχνείο του Μονάχου το 1966.
- Από το 1962 ώς το 1967 ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο Max Planck Institut fur Plasmaphysik στο Μόναχο.
- Δούλεψε ως επίκουρος καθηγητής από το 1967 ώς το 1970, αναπληρωτής καθηγητής από το 1970 ώς το 1973 και ως καθηγητής από το 1973 ώς το 1977 στο Τμήμα Ηλεκτρονικών του Carleton University στην Οτάβα του Καναδά, όπου ασχολήθηκε με διδασκαλία και έρευνα στα ακόλουθα πεδία: μικροκυματικές και οπτικές τηλεπικοινωνίες, τεχνολογία ραντάρ, ανάπτυξη laser CO2.
- Από το 1977 είναι επίτιμος καθηγητής στο Carleton University. To 1975 εξελέγη καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Θεωρητικής Ηλεκτροτεχνίας και Παραγωγής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου ασχολείται με τη διδασκαλία και την έρευνα στα εξής θέματα: μικροκύματα και οπτικές επικοινωνίες, δίκτυα επικοινωνιών, LAN, MAN, B- ISDN και ΑΤΜ Τεχνολογία, με έμφαση σε κατασκευαστικές εφαρμογές και κατασκευές πρωτοτύπων.
- Το εργαστήριό του συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ACTS & ESPRIT R&D projects, όπως LION, DISTIMA, PANORAMA, COBUCO κ.ά.). Από τον Οκτώβριο του 2000 είναι επιστημονικός υπεύθυνος της Ερευνητικής Μονάδας 7 (Επικοινωνίες και Ενσωματωμένα Συστήματα) του Ερευνητικού Ακαδημαϊκού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών. Εχει κάνει πάνω από 140 δημοσιεύσεις και κατέχει πολυάριθμα διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας.