Συγγραφέας, Λαογράφος
Από το 1967 ξεκίνησε να καταγράφει επί τόπου τα μικρασιατικά και κωνσταντινουπολίτικα ήθη και έθιμα και να συλλέγει λαογραφικό υλικό.
Αποφοίτησε από το Ζάππειο Παρθεναγωγείο και συνέχισε τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κωνσταντινουπόλεως. Επίσης, σπούδασε θεατρολογία και ενδυματολογία.
Την περίοδο 1972-80, εργάστηκε ως μόνιμη ενδυματολόγος στο πρωτοποριακό θέατρο “Νοστράλ” και στο Δημοτικό Θέατρο Κωνσταντινουπόλεως. Από το 1980 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Εξέθεσε εργασίες της και συμμετείχε σε συμπόσια που διοργάνωσαν το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, η Πολιτιστική Εταιρεία Πανόραμα, το Ινστιτούτο Goethe, η Ένωση Σμυρναίων, το Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Συμπόσιο Γεύσεων στην Κωνσταντινούπολη και στην Ιταλία εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Μετέφρασε τα βιβλία: “Οδοιπορικό στην Πόλη του 1680” του Ι. Κιομουρτζιάν, “Του έρωτα και της αμαρτίας” του Α.Αλτάν και το θεατρικό έργο “Οδυσσεβάχ” της Ξ. Καλογεροπούλου για το Κρατικό Θέατρο της Κωνσταντινούπολης. Έγραψε λήμματα για τον ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης στην 8τομη Eγκυκλοπαίδεια Istanbul, έκδοση του Ιστορικού Ιδρύματος της Τουρκίας (1993-95). Συνεργάστηκε στα ντοκιμαντέρ: “Η ζωή της Διδώς Σωτηρίου”, “Οι πρόσφυγες” κ.α. της γερμανικής τηλεόρασης. Συμμετείχε ως ειδική σύμβουλος στην ταινία “Πολίτικη κουζίνα” του Τάσου Μπουλμέτη (η οποία έλαβε τον τίτλο της από το ομώνυμο βιβλίο της), ως σύμβουλος τουρκολογίας στην ταινία “Νύμφες” του Παντελή Βούλγαρη. Επίσης συνεργάστηκε ως σύμβουλος λαογραφίας στις τηλεοπτικές παραγωγές του Κ. Κουτσομύτη “Τα παιδιά της Νιόβης” και “Μάγισσες της Σμύρνης”. Έχει δώσει κύκλους σεμιναρίων σχετικά με την ιστορία των ελληνικών παραδοσιακών γεύσεων στο Τμήμα Λαογραφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Μπιλγκί της Κωνσταντινούπολης και στη Σχολή Le Monde. Από το 1993 διευθύνει το Κέντρο Λαογραφικών και Ιστορικών Ερευνών “Βοσπορίς” το οποίο καταγράφει τον υλικό και πνευματικό βίο των Κωνσταντινουπολιτών και Μικρασιατών.