Γενική Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Γεννήθηκε στην Καρδίτσα.
Κατάγεται απο την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Η γιαγιά της Ευτυχία Μπέκου, είναι γνωστή για την αντιστασιακή της δράση, τα ιστορικά βιβλία της περιοχής αναφέρονται στο έργο της. Η οικογένειά της είχε απλοϊκή αντίληψη για την ζωή με αφαιρετική διάθεση, γαλήνιοι άνθρωποι με προσήλωση στην δημιουργία του Καλού. Τα παιδικά και γυμνασιακά της χρόνια τα έζησε στην Καρδίτσα.
Πτυχιούχος Μαθηματικός του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με Μεταπτυχιακές Σπουδές (Μaster) Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2004-06. Υποψήφια Διδάκτωρ για θέματα πολιτικών φύλου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως Σύμβουλος Φορέων και Επιχειρήσεων. Τέως Γενική Γραμματέας Ισότητας του Υπουργείου Εσωτερικών-Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης από το 1999-2004, Τέως Αντινομάρχης Αθηνών με αρμοδιότητα στις υπηρεσίες μεταφορών, ΚΤΕΟ, Εμπορίου, Βιομηχανίας, Τουρισμού και Απασχόλησης από το 1995-98, αντιπρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, αναπληρώτρια Γραμματέας στον Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνη της Επιτροπής Θεσμικού Πλαισίου. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ από το 1994-2000, το 1986 υποψήφια Δήμαρχος στο Δήμο Νέας Χαλκηδόνας, από το 1986-90 Δημοτική Σύμβουλος, Νομαρχιακή Σύμβουλος Αθηνών από το 1995-2002, Ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Αιρετών Γυναικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκπροσώπησε τη χώρα μας στα Συμβούλια Υπουργών Ισότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε.. Ως Γενική Γραμματέας Ισότητας συνέβαλε στην προώθηση και πραγματοποίηση του θεσμού της υποχρεωτικής συμμετοχής των γυναικών στο 1/3 τουλάχιστον των υποψηφίων συμβούλων στις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές. Πραγματοποίησε σειρά προγραμμάτων και μέτρων στήριξης των γυναικών θυμάτων βίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης καθώς και την Πανελλαδική Καμπάνια με τίτλο “Σπάστε τη Σιωπή”, με την ιδιότητά της ως Προέδρου της Δημιουργικής Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας κατά των Γυναικών. Εισηγήθηκε και ολοκλήρωσε προγράμματα για την προώθηση της γυναικείας Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας για την ισότητα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για την καθιέρωση Σπουδών Φύλου στα Α.Ε.Ι. Ανέδειξε στη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. το 2003 ως κύρια θέματα, την ένταξη των γυναικών στις Νέες Τεχνολογίες.
H βιογραφία της κ. Μπέκου φιλοξενείται στις σελίδες της 2ης έκδοσης του Who is Who που κυκλοφόρησε το 2007 μέχρι και σήμερα.